Marta Dušková

1. srp 20221 min

Sbírky na pomoc Hřensku. Kde můžete pomoci?

Před pár dny byly zveřejněny první sbírky na pomoc obyvatelům obcí, které zasáhl požár Národního parku České Švýcarsko, který začal v neděli 24. července.

Obyvatelé některých obcí v Hřensku byli kvůli ničivému požáru evakuování a někteří i přišli o své domovy.

První ze zatím vyhlášených sbírek organizuje Nadační fond pomoci a přispět je možné zde Požár ničí České Švýcarsko. Pomoc pro obyvatele Hřenska (znesnaze21.cz) a další sbírka byla spuštěna ve spolupráci s děčínským senátorem Zbyňkem Linhartem na Pomoc obcím a obyvatelům, které zasáhl požár v NP České Švýcarsko! | Donio.

Do dobročinné sbírky Donio přispělo už 7 910 dárců a byla vybrána částka

6 307 0001 Kč. Sbírka Nadačního fondu pomoci na Znesnáze čítá 520 250 Kč.

Přispět je možné přímo Národnímu parku České Švýcarsko do Sbírka na podporu ohrožených druhů | Oficiální webové stránky NP České Švýcarsko a CHKO Labské pískovce (npcs.cz) nebo do sbírky na turistické vybavení národního parku Lidé mohou přispívat na turistické vybavení národního parku | Oficiální webové stránky NP České Švýcarsko a CHKO Labské pískovce (npcs.cz).

Pomáhat lze i materiální pomocí zasahujícím hasičům přímo v Děčíně formou jídla a pití. Informace o kontaktních místech, kde je možné pomoc předat, jsou zveřejněny na webových stránkách města Statutární město Děčín - oficiální webový portál (mmdecin.cz).

Fotografie zdroj Znesnaze 21 a SDH Libouchec

    70
    0