Marta Dušková

9. bře 20231 min

Téma Suchej únor očima dětí aneb nepít je umění?

Celorepubliková kampaň Suchej únor ukončila svůj desátý ročník nedávno. Kampaň organizuje už desátým rokem Policie ČR s organizací Suchej únor.

1. místo

Kampaň se věnuje problému alkoholu ve společnosti a přináší netradiční pohled na tuto problematiku. V rámci prevence je potřeba se zaměřit na nejmladší generaci. Letos tedy Policie ČR připravila jako součást kampaně kreativní výzvu s názvem Nepít je umění? pro žáky a studenty, kteří mohli téma ztvárnit výtvarným či literárním způsobem.

2. místo
3. místo

Do soutěžní výzvy se přihlásilo celkem 15 škol z celé republiky se 120 díly. Vyhodnotit tedy kreativní práce nebyl lehký úkol. Porota nakonec vybrala šest výherců a mezi nimi tři výtvarná a tři literární díla. Vítězná díla je možné si prohlédnout v přiložené galerii.

Podrobné informace ke kampani jsou zveřejněny v článku Nepít je umění? Vyhodnotili jsme kreativní výzvu „Suchej únor“ - Policie České republiky:

Věděli jste, že každý sedmý dospělý balancuje na hraně rizikového pití alkoholu? Že 93 % dětí do 16 let poprvé vyzkouší alkohol z rukou rodičů?“

1. místo

2. místo
3. místo

    150
    0