top of page
  • Marta Dušková

Český den proti rakovině 2021 - tradiční veřejná sbírka Ligy proti rakovině

V květnovém termínu vzhledem k epidemické situaci se sbírka v ulicích nemohla uskutečnit, proto byla přesunuta na konec září. Dobrovolníky s kytičkami bude možné potkat v ulicích ve středu 29. září, případně ještě ve čtvrtek 30. září a v pátek 1. října.

Hlavní téma letošní sbírky jsou nádory ledvin, močového měchýře a prostaty a možnosti prevence. Cílem sbírky je preventivně působit na širokou veřejnost prostřednictvím letáků s informacemi.

Za nabízené kvítky měsíčku lékařského se získají prostředky na boj proti rakovině – na nádorovou prevenci, zlepšení kvality života onkologických pacientů, podporu onkologické výuky, výzkumu a vybavení onkologických center.


Na pevných prodejních místech bude možné kvítky nabízet až do neděle 3. října a seznam prodejních míst bude zveřejněn před začátkem sbírky a od 29. září budou místa vidět v interaktivní mapě prodejců a také v aplikaci Den proti rakovině.


Barva stužky kytiček pro rok 2021 je zelená a minimální příspěvek za jednu kytičku je 20 Kč.


Z mělnického regionu se k prodeji zatím přihlásila Městská knihovna Neratovice, kde bude možné kytičky zakoupit od středy 29. září do neděle 3. října.


Podrobné informace ZDE.



27 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page