top of page
  • Marta Dušková

Český den s českými vlajkami letos nese téma naděje

Tuto výzvu poprvé zveřejnila před dvěma lety Agentura Dobrý den z Pelhřimova a vyzvala k vyvěšení vlajek ve svátek 28. října 2018, kdy se slavilo 100 let samostatné republiky. V rámci tohoto dne bylo vyvěšeno v České republice 225 191 vlajek České republiky a byl z toho zápis do České knihy rekordů. Vloni už akce žila svým vlastním životem a do pelhřimovského Muzea rekordů a kuriozit přicházely fotografie s vlajkami bez jakékoliv výzvy.

Letos je vše jinak, stav nouze, obav, zákazů, ale na prvním místě by měla být naděje. A to je i téma letošního Českého dne s českými vlajkami Naděje.


A letos je tady výzva od Agentury Dobrý den: „Pojďme tuto naději společně vyjádřit! Dejme si navzájem vědět, že i přes prázdné ulice, náměstí, sportoviště či školy, JSME TU! Že o sobě víme, ač nemůžeme být pospolu a že v sobě máme NADĚJI, že zas bude dobře. Vyvěsme 28. října, ve středu, v den našeho společného svátku, vlajku naděje. Českou vlajku! Do oken, z balkonu, na plot. Nemáte-li vlajku, namalujte si ji na papír, ušijte, vytiskněte v počítači… malou, velkou, jak budete chtít. V minulosti mnozí připojili i nějaký vzkaz…


A budete-li chtít, pošlete do Pelhřimova fotku, a to na emailovou adresu:

· nebo ji nahrajte k FB události – Český den s českými vlajkami NADĚJE“.

Tahle akce možná přinese pocit sounáležitosti a každý může osamoceně, když to nejde jinak, vyjádřit svou naději, že se vše vrátí do normálních kolejí, že bude opět možnost žít normálním životem.


A to že je to právě v Den vzniku samostatného Československa je víc než symbolické.

23 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page