top of page
  • Marta Dušková

Ahoj prázdniny aneb s Kašpárkem na bruslích!

Rodinné centrum Kašpárek Mělník zahájilo tento týden pravidelný cyklus letních příměstských táborů táborem Učíme se na inlinech, který je určen pro začátečníky a mírně pokročilé. Letos tábory odstartovaly a zázemí tentokrát není v Mělníku, ale na hřišti u Základní školy v Hoříně a odkud se podnikají jízdy po cyklostezkách a výlety po okolí. V prvním týdnu kromě výuky jízdy na inline bruslích si děti užily mimo jiné i výlet do Zooparku Zelčín, kde byl pro ně připraven program na míru.

Příměstské tábory vede Petra Hánlová, koordinátorka Rodinného centra a Dětské skupiny: „Právě jsme odstartovali první tábor. Čeká nás celkem šest táborů, začínáme tedy inlinovým, potom nás čekají dva výletové, jeden sportovní pro pokročilé, tam je již náročná skupina, takže se snažíme vymýšlet každý rok lepší a lepší zážitky pro starší děti, pak máme nově dobrodružný tábor a poslední tábor nese název Hravé léto. Tento týden nás ještě čeká Zoopark Zelčín, kde je pro nás připraven program, pak ještě absolvujeme zoopark na bruslích a tábor zakončíme v Hoříně, budeme hrát hry a opékat buřty“.


Martin Hlaváček, student vysoké školy je trenér na inline táborech Kašpárka asi šest let: „Děti na příměstských táborech nejsou úplně na stejné úrovni v jízdě na inline bruslích, je víc úrovní dohromady a chodí sem začátečníci i pokročilí. Snažíme se program přizpůsobovat všem dětem podle zdatnosti. Během toho týdne lze naučit i začátečníky základům jako jízda, pády a základní věci. Děti zvládám a mám tábory rád“.

A co říkají na tábor děti? Honzík a Tomáš jsou na kašpárkovském táboře poprvé. Honzík říká: „Já jsem na bruslích ještě nikdy nestál. Ale už mi to celkem jde a baví mě to“.

Tomáš je na táboře také poprvé a před táborem stál na bruslích jen jednou, takže je také začátečník: „Líbí se mi tady a na bruslích mi to už také celkem jde“.

Tak zbývá jen popřát jak organizátorům, tak dětem krásné léto plné jen příjemných prázdninových zážitků.

139 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page