top of page
  • Marta Dušková

Album Klid, prosím! získalo zahraniční ocenění

Nové album Klid, prosím! mělnické rodačky Milli Janatkové získalo cenu LIT Talent Awards v kategorii Nejlepší inspirativní hudba.

Milli Janatková na tomto multimediálním projektu pracovala již od podzimu roku 2014 a jedinečné album s názvem Klid, prosím! vyšlo letos v dubnu.


Album je jedinečné tím, že jej vytvořila autorka sama včetně autorské hudby, textů a grafiky, ostatně podobně vznikala i předchozí alba Proměna a Hluboko. Projekt otevírá téma působení stresu a dalších destruktivních příčin na lidský organismus a možnosti řešení, a tím je téma aktuální v současné době možná víc než kdy jindy. Obsahuje písně věnované různým částem těla i psychiky – Zádová, Protiúzkostná, Dechová, Srdeční, Mozková aj. a doprovází jej nový vizuál založený na cyklu autorských grafik „milliatur“, které souvisí s každou skladbou.


Album je unikátní i tím, že si jej autorka nahrála úplně sama a na CD zazní tedy nejen její zpěv, ale také hra na kytaru a bicí, včetně nápaditých zvuků, například tlakoměru nebo dechového trenažeru.


Milli Janatkovou bylo možné si v Mělníku poslechnout v září na charitativní akci Mělník pro Onkobubliny. V prosinci je možné se s ní setkat na vánočním jarmarku v Regionálním muzeu Mělník nebo na vánočních trzích na náměstí Míru.


Písně z alba Klid, prosím! zazní živě na koncertu v 1. března 2023 v sále Masarykova kulturního domu. Koncert doplní projekce z výtvarných děl Milli Janatkové a light design Štěpána Škocha z All Senses Production.


Milli Janatková je všestranná umělkyně a jako osobitá hudebnice a výtvarnice propojuje žánry a umělecké obory. Za svoji tvorbu v hudebním i výtvarném umění získala spoustu ocenění a nominací. Seznam cen je zveřejněn na webových stránkách www.millijanatková.com.

129 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page