top of page
  • Marta Dušková

Anketa Zlatý Ámos odstartovala 30. ročník vypuštěním zlatých balónků se vzkazem

Setkáním 15 nositelů titulu Zlatý Ámos byl začátkem září slavnostně zahájen

30. ročník ankety o nejlepší učitele.


Příjem nominací odstartuje tradičně na Světový den učitelů ve středu 5. října a korunovace nového Zlatého Ámose se uskuteční 25. března 2023.

Oblíbené pedagogy mohou do ankety nominovat pouze žáci základních a středních škol. Pravidla, jak učitelku nebo učitele přihlásit, jsou od prvního ročníku stejná.

Do přihlášky, jejíž formulář je zveřejněn na www.zlatyamos.cz, je potřeba napsat stručnou charakteristiku navrhovaného pedagoga, popsat jednu společně prožitou příhodu a připojit podpisy sta osob, které s přihláškou souhlasí. Souhlas by měl podepsat i navržený učitel nebo navržená učitelka. Na vyplnění přihlášky je čas do

31. prosince 2022. Stručná pravidla k anketě Zlatý Ámos je možné najít na Pravidla a Statut ankety (zlatyamos.cz).


Podrobné informace k slavnostnímu zahájení dalšího ročníku jsou zveřejněny Setkáním Ámosů začal 30. ročník ankety o "nej" učitele, MŠMT ČR (msmt.cz). Každý z patnácti Zlatých Ámosů, kteří se zahájení zúčastnili, dostal při příchodu zlatý nafukovací balónek, kde byl ukryt vzkaz.


Vypuštěním zlatých balónků byl odstartován další ročník, a pokud někdo najde vzkaz z balónku, může se ozvat pořadatelům ankety a získá dvě volné vstupenky na finále a slavnostní galavečer.

17 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page