top of page
  • Marta Dušková

Aplikace Zapojme všechny pomáhá společnému vzdělávání

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy informuje o nové interaktivní aplikaci, která je určena na podporu společného vzdělávání s heslem Zapojme všechny do vzdělávání.

Aplikace nabízí témata a nápady pro práci s

dětmi s problémovým chováním,

nadanými dětmi,

dětmi s odlišným mateřským jazykem,

dětmi se speciální potřebami.

Jsou tu přehledné tipy pro vedení škol, školní poradce, asistenty pedagoga i rodiče.


Interaktivní webová aplikace pro pedagogy a rodiče, která nabízí osvědčené postupy a inspiraci přímo z praxe a propojuje s odborníky, je k dispozici na www.zapojmevsechny.cz. Aplikaci vytvořil Národní pedagogický institut ČR www.npi.cz.


Více informací je zveřejněno ZDE:


„Co je společné vzdělávání

Základním principem společného vzdělávání je zapojení všech dětí/žáků/studentů bez ohledu na zdravotní, sociální, kulturní či jiné znevýhodnění do vzdělávacího procesu. Učitelé či asistenti pedagoga a další odborníci tato znevýhodnění a speciální vzdělávací potřeby s využitím různých podpůrných opatření ve školách vyrovnávají. V rámci společného vzdělávání jsou poskytována podpůrná opatření i pro nadané nebo mimořádně nadané žáky. Podporu pro zavádění společného vzdělávání nabízí pedagogům i rodičům interaktivní webová aplikace www.zapojmevsechny.cz“.


Interaktivní databáze nabízí podporu pedagogickým pracovníkům i rodičům a mimo jiné podporu při doučování žáků ZŠ v době distanční výuky

4 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page