top of page
  • Marta Dušková

Bájná hora Říp bude svědkem přivítání nového alba Hluboko

MĚLNICKO - Milli Janatková, mělnická rodačka, osobitá zpěvačka, skladatelka, výtvarnice a lektorka vydává nové album Hluboko. Jemný akustický koncert v rotundě sv. Jiří a sv. Vojtěcha a přivítání nového alba se uskuteční v neděli 4. října v 15 hodin.

Nedělní program začíná setkáním na hoře Říp a krátkým občerstvením na chatě Říp. Poté následuje setkání u rotundy, komentovaná prohlídka v rotundě a akustické vystoupení Milli Janatkové za doprovodu kytary. Před rotundou se odehraje přivítání alba Hluboko a společný zpěv. Akce bude zakončena procházkou po Řípu a společným povídáním.

Vzhledem k současné situace v případě nutnosti omezení je počítáno s online verzí vystoupení.


V červnu 2019 zpěvačka vyhrála se svou písní Buoh z projektu Hluboko Cenu nezávislé hudby (Cena fanoušků Vox Populi) The Independent Music Awards v New Yorku v kategorii World Tradicional.


Milli Janatková vydala v roce 2013 autorský debut s názvem Proměna, který získal v roce 2014 čtyři nominace na The Independent Music Awards. V roce 2017 vydala album Mým kořenům, v němž zpracovává Milli Janatková téma odpouštění a podpory mezilidských vztahů. „Inspiruje k otevírání a vyrovnání se s rodovým tabu a válečnými, socialistickými traumaty a potlačenými emocemi, které nevědomě ovlivňují následující generace i stav společnosti“, říká k projektu Mým kořenům autorka.

Projekt Hluboko je hudebně – vizuální a vzdělávací projekt založený na osobitých aranžích nejstarších českých hudební památek z 11. až 15. století, který zahrnuje vytvoření a publikování písní, obrazů CD a veřejné akce. Součástí bude soubor výtvarných děl zobrazujících atmosféru nejstarších českých architektonických památek.

Zpěvačka se k projektu vyjadřuje na svých www.millijanatkova.com:


„Tvořím multimediální projekt, jehož součástí jsou nové písně, CD, obrazy a veřejné akce. Díky zkoumání rodových kořenů objevuji dědictví našich předků, kteří nám zanechali odvahu, naději, důvěru a kulturní bohatství.”

Názor redaktorky

Milli Janatkovou znám osobně, několikrát jsme se setkaly kvůli rozhovoru či článkům a taky jsem zažila osobně v loňském roce její nádherný koncert, který si budu dlouho pamatovat. Často si pouštím její píseň Mateřské kouzlo, kterou mám ráda. její hudba je opravdová, procítěná a v pravém slova smyslu chytá za srdce. Je stejná jako ona sama.

112 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page