top of page
  • Marta Dušková

Beethoven na zámku Nelahozeves aneb pozvánka na koncert

Na zámku Nelahozeves se i přes nelehkou situaci spojenou se zrušením mnoha koncertů od loňského roku povedlo uspořádat několik koncertů bez přítomnosti publika ve spolupráci s Akademií komorní hudby.



Zámek Nelahozeves je spojen s velkými jmény géniu hudby, a není to jen Antonín Dvořák, ale například i Ludwig van Beethoven, jehož 250. výročí narození si připomínal v roce 2020 celý hudební svět. Oslavy vyústily k vytvoření nové hudební expozice Portrét v hudbě, která je instalována v muzeu Lobkowiczkého paláce v Praze.


Záznam koncertu představuje Klarinetové trio B dur opus 11 Ludwiga van Beethovena. V loňském roce koncert připravili stipendisté Akademie komorní hudby společně s jejím uměleckým vedoucím, violoncellistou Tomášem Jamníkem.


Beethovenovo trio pro klavír, violoncello a klarinet nastudovali violoncelista Tomáš Jamník, který je zakladatel, umělecký vedoucí a lektor Akademie komorní hudby, spolu se stipendisty Matoušem Zukalem, který se představí hrou na klavír a Kateřinou Škardovou, která hraje na klarinet.


Koncert se uskutečnil v Rytířském sále zámku Nelahozeves a v přestávce je možné si poslechnout i zajímavý rozhovor právě s Tomášem Jamníkem a dozvědět se o díle víc.

Příjemný poslech záznamu koncertu.



Foto v úvodu je z archivu zámku Nelahozeves.

Carl Robert Croll (1800–1863), Nelahozeves, pohled od Vltavy, 1841, olej na plátně, 52.5 x 76.5 cm, zámek Nelahozeves, Nelahozeves


4 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page