top of page
  • Marta Dušková

Běh pro Paměť národa se uskuteční po osmé a zapojit se může kdokoliv a kdekoliv

Nezisková organizace Post Bellum pořádá na dvanácti místech po celé zemi osmý ročník Běhu pro Paměť národa. Běh je připomínkou osudů politických vězňů, válečných veteránů, obětí holocaustu, disidentů a dalších pamětníků, jejichž příběhy Paměť národa zaznamenává do archivu.

Účastníci mohou běh symbolicky věnovat tomu, jehož příběh inspiruje k vytrvalosti, a napsat si jeho jméno na startovní číslo. Výtěžek ze startovného bude věnován na další natáčení pamětníků, vzdělávací programy nebo na podporu seniorům, kterou poskytuje Centrum pomoci Paměti národa.


Zapojit do běhu od 1. do 31. května se může i ten, v jehož blízkosti se oficiální běh nekoná nebo je oficiální místo daleko. Přihlásit se online je možné i ze zahraničí kdykoliv během května a vybrat si svoji oblíbenou trasu v jakémkoliv městě nebo v přírodě. Startovné je on-line od 400 Kč. Individuální běh pomáhá, ale není součástí oficiálních výsledků.


Registraci je možné provést na emailu beh@pametnaroda.cz nebo na telefonu

602 962 051 či přímo na webu Běh pro Paměť národa – Poběžíme za všechny, kteří to nevzdali (behpropametnaroda.cz). Na tomto webu jsou zveřejněna oficiální místa běhu ve dvanácti městech a další podrobné informace.

Fotografie z archivu Paměť národa

4 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page