top of page
  • Marta Dušková

Březnová nabídka kulturních pořadů v Mělníku

Mělnické kulturní centrum nabízí v březnu pestrou nabídku kulturních pořadů různých žánrů. Milovníci kultury se mohou těšit na koncerty, divadelní představení či přednášky.

Ohnivou balkánskou tradiční hudbu kytarového tria otce a dvou synů je možné si užít na koncertu Trio Balkan Strings ve středu 2. března v 19.30 hodin v hudebním sále Masarykova kulturního domu.


Hurvínek a nezvaný host čeká nejen na děti v neděli 6. března v 15 hodin v divadelním sále MKD. Představení se uskuteční v rámci 49. ročníku přehlídky divadelních souborů Divadlo dětem. Pro děti je připraven i doprovodný program včetně výtvarné soutěže.

Slavnostní zakončení 49. ročníku přehlídky Divadlo dětem 2022 se uskuteční v neděli 13. března v 15 hodin v tanečním sále MKD. Pro děti je připraven karneval, odpoledne plné hudby, her a soutěží. V průběhu karnevalu proběhne předání cen za nejhezčí výtvarná díla soutěže Děti kreslí divadlo a zároveň budou vyhodnoceny nejhezčí masky karnevalu.

Do Mongolska je možné cestovat prostřednictvím přednášky Mongolsko – svoboda a volnost. S Mongolskem seznámí Tomáš Kubeš, fotograf, novinář a cestovatel v pondělí 14. března v 18 hodin v hudebním sále Masarykova kulturního domu v Mělníku.


Milovníci divadla se mohou těšit na tragikomedii o tématu dnešní doby o životě s Alzheimerovou chorobou v podání Městských divadel pražských. Divadelní představení s názvem Otec se odehraje v úterý 15. března v 19 hodin v divadelním sále v MKD.


Městská knihovna Mělník zve na odložený den otevřených dveří s názvem Doma jsem tam, kde mám knihovnu. Na programu je komentovaná prohlídka knihovny, zhodnocení činnosti a představení ročního tématu ve středu 16. března v 15.30 hodin.


Další přednáška v rámci cyklu Kapitoly z architektury 20. století tentokrát na téma Expresionismus, kubismus, futurismus je připravena na středu 16. března v 18 hodin v hudebním sále MKD.


Do divadelního sálu MKD zavítají Bratři Ebenové, kapela tří bratrů. Koncert je možné si poslechnout a užít ve čtvrtek 17. března v 19.30 hodin.


Koncert Velkého dechového orchestru MKD Mělník s názvem My Češi jsme muzikanti se uskuteční v neděli 20. března v 17 hodin v divadelním sále mělnického kulturního domu. Koncert je věnován 110 výročí úmrtí Františka Kmocha a 4. výročí založení orchestru.


Divadlo Verze nabídne konverzační komedii Šťastný vyvolený v pondělí 21. března v 19 hodin v divadelním sále. Jedná se o náhradní termín za zrušené představení z 16.11.2021, vstupenky zůstávají v platnosti.


Na nedělní pohádku Kosí bratři se mohou děti těšit do divadelního sálu v neděli 27. března od 15 hodin. Divadelní představení Liduščina divadla je klasickou pohádkou z Večerníčkova repertoáru s řadou divadelních efektů, převleků a legračních písniček.

Zdeňka Izera není třeba představovat. Jeho představení Na plný coole si mohou zájemci užít v úterý 29. března v 19 hodin v divadelním sále. Jedná se náhradní termín za zrušené představení z 12. května 2021.


Jarní tvoření ze sena je kurz pro začátečníky i pokročilé. Vyrobit si slepici, kohouta či jinou drůbež je možné při kurzu ve středu 30. března v 17 hodin v hudebním sále MKD.

Výtvarný workshop pro děti Tvoříme zahradu připravila Městská knihovna Mělník v galerii Za rohem na čtvrtek 31. března v 16 hodin. Zahrada se bude čarovat na bílém papíře.


Podrobné informace k programu jsou zveřejněny na stránkách Program | Mekuc.

65 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page