top of page
  • Marta Dušková

Chcete se projít kouzelnou krajinou Kokořínska?

Regionální muzeum Mělník pořádá celodenní exkurzi po zajímavostech Kokořínska. Akce Exkurze krajinou Kokořínska se uskuteční poslední dubnový den v sobotu 30. dubna od 9 do 17 hodin.

Odjezd je v 9 hodin z parkoviště za Penny marketem u autobusového nádraží, příjezd je plánován na 16 hodin. Příspěvek na dopravu 150, Kč se platí při odjezdu. Závazné přihlášky jsou přijímány do pondělí 25. dubna na emailu muzeum@muzeum-melnik.cz nebo osobně v pokladně muzea.


TRASA EXKURZE vede: MĚLNÍK - LIBĚCHOV – ŽELÍZY - TUPADLY - VIDIM (prohlídka obce, zámecký park s můstky, skalní kaplička, starý zámek…) - DOBŘEŇ (reliéf ukřižování, rezervace lidové architektury) - ŠEMANOVICE (prohlídka obce, skalní byty, hradiště), pěší přechod cca 3 km údolím okolo Rozbořenky ke KLEMPERCE (skalní byty, jeskyně, stříbrná rokle).

Výstup na TRUSKAVNU (tvrz, lidová architektura, skalní byty) a dále autobusem přes KOKOŘÍN a VYSOKOU zpět do MĚLNÍKA.


Na cestě Kokořínskem provede ředitelka Regionálního muzea Mělník Miloslava Havlíčková. Návštěva restaurace není v plánu, jídlo a pití s sebou, vhodné je turistické oblečení a vybavení, exkurze povede lesním a skalním terénem. Není vhodná pro děti do 12 let.

31 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page