top of page
  • Marta Dušková

Co budete vařit?

Tak tohle je přesně otázka, kterou já sama nesnáším. Nejsem žádný plánovač a málokdy vím předem, co vlastně budeme jíst. Prostě vyndám ráno maso z mrazáku a čekám, až mě něco napadne. Jídelníček jako ve filmu Pelíšky u nás teda fakt nenajdete.

Ale dnes jsem tuhle otázku položila záměrně, protože mám pro někoho z vás možná inspiraci. Tohle jídlo je přesně v mém stylu. Vyndám maso, žádný nápad, tak jdu na exkurzi do lednice či špajzu a ejhle jukne na mě plechovka s kokosovým mlékem. Tak to bude rychlovka a ty já mám ráda.


Sice vařím i klasiku, ale jednou za čas, protože v kuchyni se mi nechce trávit moc času. Pokud to máte stejně, tak tady je recept na velmi chutné jídlo, trochu fejková exotika, protože já cizokrajná jídla nevařím.


Recept na krůtí maso s kokosovým mlékem:

Můžete samozřejmě použít jakékoliv jiné maso, ale musíte počítat s tím, že pokud to nebude kuřecí nebo krůtí, už to taková rychlovka nebude a bude to trvat dýl.

Suroviny jako v té pohádce přiměřeně.

Zpěníme nakrájenou cibuli, na to vložíme maso nakrájené na medailonky, nudličky, či jak sami chcete, osolíme, opepříme a zprudka opečeme.

Na opečené maso přidáme koření kari, taky přiměřeně, nebo jak kdo rád a zalijeme čtvrt litrem kokosového mléka, které koupíte celkem běžně v plechovce.

Povaříme asi 20 minut, proto se na toto moc nehodí vepřové maso vzhledem k času, který tomu chceme věnovat. Na závěr zahustíme trochu škrobem. Jako příloha nemusí být jen hranolky, hodí se brambory, šťouchané brambory či rýže.


Můj muž tedy podotkl: "Ježíš, to má ale divnou barvu, to teda nevím, jestli mám odvahu ochutnat." Nakonec moc chutnalo nám oběma, řekla bych, velmi luxusní chuť.


Pokud vyzkoušíte, napište mi v komentáři, jak vám chutnalo.

26 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page