top of page
  • Marta Dušková

Co můžete zažít v Café Živel

MĚLNÍK - Kavárna Café Živel v Ostruhové ulici v Mělníku bude v úterý 13. října od 17 hodin patřit Setkání pečujících o blízké s demencí. Jedná se o další smysluplnou akci, která se v kavárně uskuteční.

Akci pořádá Dementia, institut osvěty a vzdělávání a mezi jejich projekty patří Neformální péče, která obsahuje pomoc rodinám, které se starají o blízkého člověka s Alzheimerovou nemocí či jiným typem demence.


Dalším projektem je Mezioborová spolupráce, což je komplexní nastavení systému péče o lidi s demencí v jednom z regionů Středočeského kraje. V neposlední řadě se institut zabývá mezigeneračními vztahy. Organizuje zážitkové edukační programy pro děti a mládež a mezigenerační setkávání. Bližší informace o organizaci jsou k dispozici na www.dementia.cz .


„U zrodu Dementie stála myšlenka pozvednout úctu k člověku. Život nejsem jen já. Život je vztah, zodpovědnost a láska. Život jsme my všichni společně…“ z webu Dementia


Trochu jiný zážitek mohou zájemci prožít ve čtvrtek 22. října od 10 do 12 hodin, kdy se kavárna promění v malou dílnu. Zájemci se mohou zúčastnit workshopu, který bude věnován výrobě věnce ze sádrových odlitků. Výrobu věnce do interiéru s použitím sádrových odlitků povede lektorka Helena Gajdošíková. Workshop je určen pro všechny bez rozdílu věku a nahradil workshop Kamínkování, který se uskuteční v listopadu.

22 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page