top of page
  • Marta Dušková

Co s propadlým řidičákem v době nouzového stavu?

Pokud nutně nový průkaz nepotřebujete, platnost starého se prodlužuje a je na něj nahlíženo jako na platný doklad, který platí v rámci České republiky.

Ministerstvo dopravy a ministerstvo vnitra se dohodlo, že lidem, kterým v době nouzového stavu skončila nebo končí platnost řidičského oprávnění, mohou jezdit dál a doklad je do konce zvláštního režimu akceptován jako platný.


Tak zní nové opatření ministerstva dopravy, které má zatím platit dva týdny po dobu nouzového stavu, ale pouze v České republice.

S případným pokračováním nouzového stavu by se prodloužila i tolerance. Důvodem je omezený provoz úřadů a tvořící se fronty.

Ještě letos by měly končit řidičské průkazy asi 300 tisícům lidí. O doklad lze zažádat až tři měsíce dopředu, a to na kterémkoliv úřadě s rozšířenou působností (jejich mapa je k dispozici na stránkách ministerstva dopravy https://www.mdcr.cz/Dokumenty/Silnicni-doprava/Registrace-vozidel/Obecni-urady-s-rozsirenou-pusobnosti a doporučuje se pro výměnu dokladů využívat rezervační systém úřadů.

Rezort dopravy v současné době jedná s Evropskou komisí o návrhu prodloužení platnosti propadlých řidičských průkazů až do 31. března 2021.

28 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page