top of page
  • Marta Dušková

Cyklostezka propojila obec Zákolany, Otvovice a Kralupy nad Vltavou

Stavba cyklostezka započala před čtyřmi lety a jejím cílem bylo propojit město Kralupy nad Vltavou s obcemi Otvovice a Zákolany a také zajistit návaznost na cyklotrasu Praha, Šarecké údolí – Okoř.



Výstavba cyklostezky byla v tomto případě dost komplikovaná. Začala už na podzim roku 2019 a původní termín dokončení byl stanoven na srpen 2020. V té době se odvolala proti původnímu stavebnímu povolení majitelka jednoho z pozemků. Následovalo tedy nové stavební řízení.

„Cesta k finalizaci cyklostezky byla opravdu dlouhá. Nakonec se nám však povedlo vše úspěšně dotáhnout, dokonce jsme ani z důvodu prodloužení termínu dokončení nepřišli o dotaci, jež byla v této věci klíčová,“ uvedl starosta Libor Lesák, jenž dále připustil, že právě v Zákolanech se jednalo z hlediska proveditelnosti o vůbec nejkomplikovanější úsek. 



Cyklostezku financovaly všechny tři obce. Finální cena činila třicet pět milionů a šestnáct milionů pokryla dotace z operačního programu IROP.

Podrobné informace k cyklostezce zveřejnilo město Kralupy nad Vltavou na svých webových stránkách v článku Obce Zákolany, Otvovice a Kralupy nad Vltavou jsou propojeny dokončenou cyklostezkou - Kralupy nad Vltavou, město a městský úřad - oficiální stránky (mestokralupy.cz).

106 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page