top of page
  • Marta Dušková

Cílem charitativní Spanilé jízdy je primárně veřejná sbírka pro nemocnou Štěpánku

V pořadí čtvrtou charitativní Spanilou jízdu motorkářského klubu Uniriders pořádá Nadace Orlen Unipetrol, která se tentokrát uskuteční v sobotu 18. června od 11 do 15 hodin na Palackého náměstí v Kralupech nad Vltavou.

Motorkáři se mohou těšit na 55 km dlouhou trasu se startem z Palackého náměstí přes Velvary, Mšené lázně a zpět. Pro rodiny s dětmi je připraven pestrý doprovodný program, který zahrnuje koncert rockové kapely Atomic, vystoupení MX kids, atrakce pro děti a mnoho dalšího.


Primárním cílem charitativní akce je však veřejná sbírka pro vážně nemocnou Štěpánku z Kralupy nad Vltavou.

„Osmiletá Štěpánka se narodila zdravá, ale od čtvrtého měsíce se přestal její psychomotorický vývoj posouvat dopředu. Rehabilitace spustila těžkou epilepsii, a i přes vyzkoušení jiných cvičení nebo alternativní medicíny, se rodina raději tyto aktivity ukončit. Štěpánka se nyní pohybuje sama dle svých možností. Kvůli lékům na epilepsii také holčička přestala sama jíst a má zavedenou sondu, tzv. PEG, kterou ji rodiče krmí. I když je plně ležící, a tedy připoutána k invalidnímu vozíčku, je velice usměvavá a pozitivní. Navštěvuje i základní speciální školu“. Uniriders – jezdíme pro Nadaci ORLEN Unipetrol


Použité foto Spanilá jízda 2021

7 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page