top of page
  • Marta Dušková

Cítovské hřiště patřilo slavnostnímu křtu, pohádkám i hudbě

Fotbalové hřiště v Cítově ožilo v sobotu 27. srpna akcí, které se zúčastnilo desítky lidí i přes občasný deštík, kdy bylo nutné vytáhnout deštník. Hlavním bodem programu byl slavnostní křest knihy o historii obce s názvem Cítov: dějiny obce.


Před samotným křtem knihy si děti i dospělí mohli užít celý blok známých pohádek a chůdaře s obříma rukama v podání člena souboru Chůdadlo.


Slavnostní křest uvedl starosta obce David Rameš a přivítal hosty, mezi nimiž byl i senátor Jiří Vosecký, ředitelka Regionálního muzea Mělník Jitka Králová a nechyběli autoři knihy historici Emil Voráček a David Hubený, kteří sestavili knihu spolu s kolektivem. Křtu se zúčastnil i starosta Jaromír Otáhal z partnerské obce Cítov na Moravě u Přerova. Před vlastním křtem vystoupil Sokolský pěvecký sbor s písní na aktuální téma věnované právě vzniku knihy.

Velkou zásluhu na vzniku knihy, na které trvaly práce téměř 11 let, má bezesporu místostarostka Marie Kulhánková Havelková, dřívější starostka obce. Má velký podíl na sbírání vzpomínek pamětníků obce, vyhledávání historických fotek, sestavování obsahu knihy, a právě ona se prací na knize zabývala 11 let. Ve svém vstupu na sobotním pódiu sdělila, že je moc ráda, že kniha začne žít svým vlastním životem.

Součástí křtu byla i beseda s autory knihy, byl zahájen prodej publikace spolu s autogramiádou. Od pondělí 29. srpna bude možné velmi obsáhlou knihu o historii obce se spoustou fotografií zakoupit na OÚ Cítov za cenu 600 Kč.


Navečer si návštěvníci mohli užít country produkci či večerní zábavu s kapelou Relax a zakončit tak sobotu plnou zážitků.


78 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page