top of page
  • Marta Dušková

Další omezení nás čekají od středy

Od půlnoci 14. října vláda uzavře všechny restaurace, bary a klubu. Na distanční výuku přejdou všechny školy s výjimkou mateřských.


Shromažďování je omezeno na šest lidí a na veřejnosti je zakázána konzumace alkoholu.

Roušky budou od středy povinné na zastávkách hromadné dopravy.

První stupeň základních škol se znovu otevře až 2. listopadu. Pro děti pracovníků záchranných služeb budou vytvořeny jako za nouzového stavu na jaře školy. Upraveno bude ošetřovné, které by mělo zůstat na 60 procentech s minimem 400 korun denně.

Nemocnice po uzavření škol vytvoří prostor, kde bude možné se postarat o děti zaměstnanců. Do nemocnic nastoupí medici a navýší se kapacita lůžek. Proběhne proto restrukturalizace lůžek. V nemocnicích by mělo pomáhat až 2400 mediků a studenti absolventských ročníků dalších profesí, například farmaceutických škol.

Sociální služby omezí provoz.

Až na výjimky bude pro klienty domovů pro seniory a domovů se zvláštním režimem zaveden zákaz vycházení. Vzhledem k nedostatečným personálním kapacitám se ukládá pracovní povinnost studentům sociálních a příbuzných oborů.

Restaurace, bary a hospody budou zavřeny do 3. listopadu, restaurace mohou mít do 20.00 hodin otevřené výdejní okénko.

Režimová opatření budou platit i v obchodech, budou hlídány limity přítomných nakupujících.

Opatření byla zavedena podle ministra zdravotnictví Romana Prymuly především vzhledem ke zvyšujícímu se počtu hospitalizovaných. Počet úmrtí s covidem překročil tisícovku. Opatření by měla obrátit trend posledních týdnů, jinak dojde k naplnění kapacity nemocnic.

262 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page