top of page
  • Marta Dušková

Den zdraví je příležitostí věnovat se prevenci

Nemocnice a porodnice Neratovice připravila i tento rok tradiční akci s názvem Den zdraví, který se uskuteční ve středu 8. září od 8.00 do 14.00 hodin.


Zájemci se mohou těšit na odborné lékaře, nejmodernější postupy a individuální poradenství. Není zapomenuto ani na děti, které si mohou pod speciálním přístrojem zkontrolovat, zda si správně myjí ruce. Studenti Střední zdravotnické školy Mělník předvedou, jak správně resuscitovat člověka, ukáží otevřené zlomeniny a jiná zranění pomocí líčení na vlastní kůži. Děti si mohou prohlédnout vůz rychlé záchranné služby, dozví se, co vše obnáší práce záchranářů a členové Městské policie povypráví o tom, jak se chovat bezpečně doma i na ulici.



A co dalšího nabídne Den zdraví?

- Přednáška na téma JAK ZATOČIT SE ZDRAVOTNÍMI NÁSLEDKY COVIDU - 19: následky po prodělaném onemocnění, imunita, rekonvalescence, prevence

20 min. přednášky proběhnou v jídelně nemocnice od 10 hod a od 11 hod.

- GYNEKOLOGIE A PORODNICTVÍ: měření pánve rodičky, funkce Babysense, poslech miminka, ukázka koupání novorozence, novinky z oddělení (vše dle aktuálního provozu na oddělení)

- LÉČBA DIABETES A TĚHOTENSKÁ CUKROVKA (13-14hod)

- PORADENSTVÍ A VYŠETŘENÍ OČÍ

- VYŠETŘENÍ ZNAMÉNEK DERMATOLOGEM

- ZMĚŘENÍ TLAKU, NATOČENÍ EKG

- STANOVENÍ HLADINY CUKRU A CHOLESTEROLU: 8-10 hod a odběry jsou možné pouze na lačno

- DOMÁCÍ PÉČE A ODDĚLENÍ DLOUHODOBÉ LŮŽKOVÉ PÉČE MĚLNÍK: získání základních informací o rozsahu, dostupnosti, kvalitě a efektivitě nejen domácí zdravotní péče

- VZP ČR: info o benefitech, službách a finančních příspěvcích

- NUTRIADAPT: zjištění hodnot hmotnosti, metabolického věku, množství tuku, viscerálního tuku, podíl vody, svalů a samozřejmě hodnotu bazálního metabolismu "Buďte štíhlí v každém věku"

- NEMOCNICE NERATOVICE: informace o nemocnici pro návštěvníky Dne zdraví, nabídka pracovních příležitostí v Nemocnici Neratovice, získání info letáků o prevenci před různými nemocemi.


Během celé akce bude k dispozici káva, čaj a voda zdarma a další občerstvení je možné zakoupit v novém bufetu nemocnice Náš chléb.


Akce bude probíhat ve vybraných ambulancích a venkovních prostorách areálu nemocnice.

8 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page