top of page
  • Marta Dušková

Dny evropského dědictví a Den medu na zámku

Do Dnů evropského kulturního dědictví se zapojí i zámek Liblice, který v rámci tohoto mezinárodního projektu pořádá Den medu. Pátému ročníku bude patřit neděle 12. září v čase od 10.00 do 17.00 hodin.

Návštěvníci se mohou těšit na nádvoří zámku na dobový program a personál zámku v historických kostýmech, historická vystoupení a soutěže, na animační program pro děti. Den medu se představí včelařskou výstavou v mramorovém sále, nebude samozřejmě chybět prodej medů a jiných souvisejících produktů.


V interiérech zámku budou probíhat komentované prohlídky interiérů i expozice historie a současnosti včelařství. Současně zde bude degustace medů přímo od včelařů z regionu. Na terase zámku bude malý tematický jarmark (zaměřený především na vše co má spojitost se včelařstvím). Je to ideální místo pro relax na zámeckých terasách se sklenkou medoviny a s výhledem do anglického parku.

V zámeckém parku budou připravena soutěžní stanoviště pro děti a expozice s ukázkou praktického včelařství včetně živých včel v proskleném úlu.


Letošní 5. ročník Dnů evropského dědictví a Dne Medu má nabitý program:

10:00 Zahájení

12:00 Beseda s pracovníkem výzkumného ústavu včelařského Ing. Daliborem Titěrou, Csc.

14:00 Dětská pohádka - Co malí medvědi o podzimu nevědí

16:00 Komorní vystoupení Dana Bárty a doprovodného kytaristy Jaroslava Friedla


Jednotné vstupné 100kč / dospělá osoba (děti do 12 let zdarma).


Podrobné informace ZDE.

32 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page