top of page
  • Marta Dušková

Dražba vánočních dekorací pomůže zvířatům v nouzi

MĚLNÍK - Útulek Mělník vyhlásil tradiční Věnečkovou aukci. Dražit se budou vánoční dekorace, které vyrobila a útulku darovala do aukce Petra Kliková z Mělníka. Krásných vánočních svícnů a věnečků bylo plné auto.

Dražba má dvojí význam. Jednak vánoční výzdoba domova, a navíc dobrý pocit z dobrého skutku. Dobré skutky sice patří právě k tomuto předvánočnímu období, ale pomáhat potřebným se dá po celý rok.

Vydražené finanční prostředky pomohou opuštěným zvířatům, o které se stará Útulek pro zvířata v nouzi Mělník v Řipské ulici v Mělníku. Provozovatelem útulku je Mělnické sdružení ochránců zvířat, které vzniklo v srpnu 2005 a útulek pro zvířata v nouzi provozuje od 1. ledna 2006. Mělnický útulek byl ale zřízen již v roce 1997 městem Mělník.


Všechny informace o útulku, jak podpořit útulek, vše o adopci či o možnosti venčení pejsků z útulku jsou k dispozici na www.msoz.cz. V případě nutnosti je možné se obrátit na odchytovou službu na telefonu 602 144 145.

Názor redaktorky

Sami jsme využili služeb útulku. Vloni jsme od září odchovali několik malých ježečků, krmili, vážili apod., aby přežili zimu. Byla u nás taková malá ježčí školka. Když se v listopadu objevil, nevím kolikátý už možná šestý či sedmý, u nás na zahradě mrňavý ježeček, bylo nám jasné, že toho už odchovat a vykrmit na správnou váhu nestihneme. Zavolali jsme do útulku, a i když ježky nepatří do jejich kompetence, pomohli nám, a dokonce zařídili předání přímo v místě útulku, abych nemuseli s ježečkem nikam cestovat.

15 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page