top of page
  • Marta Dušková

Druhá posilovací dávka očkování proti covidu-19 je dostupná od pondělí

Ministerstvo zdravotnictví vydalo na základě doporučení EMA a České vakcinologické společnosti ČLS JEP rozhodnutí k podání druhé posilovací dávky. Od pondělí 18. července je druhá posilovací dávka k dispozici pro všechny nad 18 let a rozhodnutí se týká podání druhých posilovacích dávek mRNA vakcín Comirnaty (BioNTech/Pfizer) a Spikevax (Moderna).



Aplikace je doporučena Ministerstvem zdravotnictví především osobám starším 60 let a rizikovým pacientům. Očkování je prováděno na očkovacích místech bez registrace v nemocnicích a u praktických lékařů. U rizikových skupin je nutná konzultace ošetřujícího lékaře a podmínkou je minimálně 4 měsíce od předchozího očkování.


Rezervační systém bude spuštěn od poloviny srpna. O dostupnosti očkovacích míst je možné se aktuálně informovat na Přehled očkovacích míst (uzis.cz).


„Ministerstvo zdravotnictví apeluje na osobní zodpovědnost každého z nás a doporučuje nošení respirátorů ve zdravotnických a sociálních zařízeních, v hromadné dopravě a místech s velkou koncentrací osob. Hygienické stanice a orgány ochrany veřejného zdraví vydávají doporučení pro zdravotnická a sociální zařízení, aby v rámci svých vnitřních předpisů v nutných případech využili možnost zavedení nošení roušek a respirátorů“. Podrobné informace v tiskové zprávě Od pondělí 18. července bude možné očkování 2. posilovací dávkou proti covid-19 – Ministerstvo zdravotnictví (mzcr.cz)

5 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page