top of page
  • Obrázek autorakanalemmelnik

Druhá část obchvatu Mělníka byla včera slavnostně otevřena, dnes už po něm jezdí auta

Řidiči ode dneška mohou konečně jezdit po druhé části obchvatu Mělníka na silnicích I/9 a I/16. Druhá část obchvatu Mělníka vede od Chloumecké ulice ke křižovatce Na Průhoně. Od křižovatky s Chloumeckou ulicí nově jezdí vozidla souběžně s ulicí Řípskou, od které se po zhruba 150 metrech odpojuje ke sportovní hale BIOS. Řípská ulice je na trasu nově napojena stykovou křižovatkou. Z ní se tato ulice odpojuje jednosměrnou větví ve směru od Malého Spořilova. Trasa obchvatu poté pokračuje mimoúrovňovým přemostěním železnice k nové okružní křižovatce. Od ní trasa dále vede mezi průmyslovými areály a pod vinicí se napojuje další okružní křižovatkou na ulici Na Průhoně. Stavba končí za kruhovým objezdem napojením na stávající silnici I/9 směr Česká Lípa.

„Pro řidiče znamená nová silnice rychlejší, plynulejší a tedy i bezpečnější jízdu, pro obyvatele, kteří žijí v blízkosti současné silnice, pak podstatné snížení hlukové zátěže i lepší životní prostředí díky snížení emisí z dopravy. Součástí stavby byly i 3 okružní křižovatky, most přes železnici a 4 protihlukové stěny o délce jednoho kilometru,“ představil novostavbu generální ředitel ŘSD Radek Mátl.


Stavba začala loni, zakázku získal za 384 milionů korun Strabag. Obchvat Mělníka je rozdělen na čtyři etapy, první vznikla v roce 2016. Další jsou naplánované do roku 2029. Letos v říjnu naváže město na otevření rozsáhlou opravou Lesní ulice, po které dosud vedla jedna z objízdných tras. Ta vyjde na 13 milionů korun.


Obchvat v bodech

  • délka: 1 km

  • zhotovitel: Strabag a. s.

  • cena 384 mil. Kč bez DPH

  • realizace stavby: 2021 – 2022

  • Stavba je spolufinancována z Evropského fondu pro regionální rozvoj.


Zdroj: www.melnik.cz

693 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page