top of page
  • Obrázek autorakanalemmelnik

Dvakrát hymna pro Rozálii z Jezdeckého klubu Mělník

Letos již dvakrát si vyslechla Českou státní hymnu, která se hraje vítězi soutěže na mezinárodních závodech Rozálie Sovová z Jezdeckého klubu Mělník. Pokaždé za vítězství s klisnou Jettou, odchovanou rovněž na Mělníku. Poprvé to bylo koncem dubna na CSIOCH Lamprechtshausen, podruhé první červnový víkend na CSI Zduchovice. A jen kousíček k tomu zbývalo na CSIOCH Šamorín, kde se jednou umístila jako druhá a jednou jako třetí.



Výsledky s Jettou jsou sice úžasné, nicméně daleko větší hodnotu mají výsledky, které se Rozárce podařily s klisnou Ellou, její hlavní „zbraní“ pro Mistrovství Evropy, na které se intenzivně připravuje. Skvěle se ji dařilo hned na prvním výjezdu v polovině dubna na CSI Linz, kde se díky Covidové uzávěře závodů v Čechách jela „rozeskákat“ na venkovní kolbiště. Na CSIOCH Lamprechtshausen i Šamorín již reprezentovala ČR v Poháru národů. Zatímco poprvé družstvo nepostoupilo do druhého kola díky tomu, že dva z jeho členů nedokončili, tak na Slovensku už právě i díky Rozárčinému bezchybnému kontu v obou kolech získalo české družstvo třetí místo.


Vyvrcholením závodů je vždy GP a v té se naše dvojice pokaždé s lehkostí probojovala do rozeskakování. V Lamprechtshausenu v něm měla dvě chyby a získala deváté místo, v Šamoríně po jednom lehkém shození a druhém nejrychlejším čase získala sedmé místo.

Na základě těchto výsledků byla Rozárka definitivně nominována na start na ME ve Španělské Vilamouře koncem července.


Již nyní tedy klub řeší spoustu úkolů souvisejících s přípravou a účastí na evropském šampionátu, vzdáleném 3000km.


Vladimír Mestenhauser, JK Mělník

10 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page