top of page
  • Marta Dušková

Dveře do světa fantazie jsou otevřeny dokořán aneb Lada v muzeu?

Ve vstupních prostorách Regionálního muzea Mělník vítá návštěvníky svět fantazie s vánoční tématikou. Některá dílka žáků 5. B Základní školy Jaroslava Seiferta Mělník jako by byla ovlivněna Josefem Ladou a jeho krásnou poetickou zimou.

Výstavu s názvem Tenkrát o Vánocích je možné shlédnout až do 9. ledna 2022 a všechna díla dětí jsou hodná obdivu a ani se nechce věřit, že jsou to díla páťáků. Už při vstupu návštěvníky naladí výstava na předvánoční atmosféru a přinutí člověka na chvíli se zastavit, rozjímat a obdivovat. A kochat neuvěřitelnou krásnou fantazií dětí.


Vánoce v muzeu jsou každý rok a velký sál muzea i letos rovněž patří vánoční tématice. Výstava s názvem Advent v proměnách času je procházkou času adventu v období od 2. poloviny 19 století až do 80 let 20. století a je možné ji shlédnout do neděle 2. ledna 2022. Pozvánka na výstavu i s fotografiemi je zveřejněna zde Pojďte si poslechnout krásnou pověst o jmelí! (kanalem.com).


Slovo redaktorky

Pokud máte pocit, že vás dosud míjí a chybí vám předvánoční či adventní atmosféra, běžte ji nasát do muzea. Obě výstavy stojí za to a skvělý pocit si odnesete s sebou domů a třeba vám i chvíli vydrží jako mně.


25 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page