top of page
  • Marta Dušková

Dveře do pohádky otevřela první nedělní pohádka. Dávali jste u pohádky pozor?

V neděli 11. dubna měli možnost nejmenší diváci shlédnout online představení pohádky s názvem Kouzla skřítků v podání Divadla Navětvi, kterou vysílalo Mělnické kulturní centrum na svém kanálu ZDE.

K akci Dveře do pohádky je připravena doprovodná soutěž s pěknými cenami ZDE.

Kdo chce soutěžit, musí odpovědět na soutěžní otázky níže a možná získá pěknou cenu. Odpovědi je možné vhazovat do neděle 25. dubna do poštovní schránky u Masarykova kulturního domu Mělník nebo je odeslat e-mailem info@mekuc.cz s předmětem Dveře do pohádky. K odpovědím na otázky ve tvaru například 1.a, 2.a apod. je třeba uvést název pohádky, jméno a věk dítěte a kontakt na zákonného zástupce.


Kvízové otázky:

1. Jak se jmenuje skřítčí strýček a tetička? a) Špagát a Taštička b) Motouz a Mošnička c) Šroubek a Matička


2. Jaké je skřítčí nejoblíbenější jídlo? a) špagety s kečupem b) hrneček od peří c) ovesná kaše s medem


3. Kde berou skřítci kouzelný prášek? a) od lesních víl b) v pračce c) v koutě pod pavučinou 4. Jaký je protiklad domácího skřítka hospodáříčka? a) rarášek b) šotek c) permoník 5. Jak skřítek Peříčko přemohl kocoura? a) s pomocí kouzel b) s pomocí brášky c) s pomocí kuráže


6. Jaká barvička se zamotala skřítkům do klubíčka?

Bonusová otázka, na kterou najdete odpověď na panelu před vchodem do MKD.


Výtvarná soutěž

Mělnické kulturní centrum vyhlásilo i výtvarnou soutěž s otázkou Co se vám z pohádky nejvíc líbilo. Obrázky je možné vhazovat do schránky u Masarykova kulturního domu do neděle 25. dubna a skřítci vyvěsí obrázky na výstavku ve vstupních dveřích a vyhodnotí nejlepší obrázky. Výstava potrvá do konce dubna.

Pravidla výtvarné soutěže, vyhodnocování soutěže a informace o výhře jsou k dispozici ZDE.

9 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page