top of page
  • Obrázek autorakanalemmelnik

Dětský svět Mlazice se otevře v létě

Aktualizováno: 1. 7. 2021

V areálu Centra dopravní výchovy (Mělník, Karolíny Světlé 595) za účasti představitelů města bude slavnostně otevřen dětský svět v pátek 2. července.


Pod pracovním názvem dětský svět se skrývá soubor hracích prvků, které budou sloužit všem dětem od 3 do 14-ti let. Byť Mělník disponuje velkým počtem dětských hřišť, o které se staráme, byla výchozí úvaha nabídnout dětem hřiště další. S prvky, které doposud ve městě na žádném nejsou, o kterých předpokládám, že děti zaujmou natolik, kdy se jim nebude chtít z Centra dopravní výchovy odejít.



Investorem dětského světa jsou Technické služby města Mělníka, zhotovitelem je společnost HEROLD – dětský svět a zahrada s.r.o. z Kutné Hory.


K největším tahákům bude jednoznačně patřit 23 m dlouhá lanovka, 6 m vysoká pyramida, dvě zemní trampolíny a můj tajný tip - hopsinky... Co se týká dalších prvků - 2 houpačky Monkey´s, prolézačky Cubs, opičí dráha či šplhací sestava – ani u těch nemám obavu, že by zůstávaly bez zájmu.


Za standard považuji možnost nabídnout všem návštěvníkům areálu občerstvení jako je káva, nealko nápoje, nanuky…. Pro případ horkých letních dni zvažujeme i rozložení nafukovacích bazénků s vodou pro nejmenší děti.



Ti, kteří si pamatují areál z dřívější doby, jistě poznali změny od doby, kdy naše organizace areál provozuje – ať již co se týká upravených venkovních ploch, květinové výzdoby či vnitřních prostor budovy. Za to mé osobní poděkování správkyni Centra dopravní výchovy paní Natalyi Růžičkové. Výsledky její práce jsou samozřejmě podpořeny i kompletním servisem ze strany pracovníků TS. K paní Růžičkové by také měly směřovat veškeré případné podněty návštěvníků areálu ke zlepšení naší práce.


Dovolte mi tímto pozvat s dětmi vás všechny - rodiče, rodinné příslušníky, známé. Přijďte, vyzkoušejte a sdělte, zda se naše očekávání ve prospěch dětí naplnila. Pokud tomu tak bude, vracejte se. Každý jednotlivý dětský úsměv dělá svět hezčím. A bude to jen a jen dětský úsměv, který nám odpoví na otázku, zda jsme v Technických službách města Mělníka odvedli dobrou práci. Hodně o ty dětské úsměvy stojím.


Ing. Miloslav Jindra, Technické služby města Mělníka


Poznámka redakce

Termín otevření byl dodatečně změněn na sobotu 3. července od 10:00.

477 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page