top of page
  • Marta Dušková

Ejhle, Ludmila! Ecce, Ludmila!

MĚLNÍK - Výtvarná díla dětí na téma Ludmila jsou hodná obdivu. Vstupní prostory Regionálního muzea Mělník oživila výstava s názvem Ecce Ludmila. Krásné výtvarné práce jsou dílem dětí ze Základní umělecké školy Mělník pod vedením pedagožky Ireny Wenkeové. Škola se touto výstavou připojila k oslavám 1160 let od narození české a mělnické patronky sv. Ludmily.


Vernisáž, která měla výstavu zahájit ve čtvrtek 1. října a kde měly být předány ceny autorům vítězných prací, musela být po vyhlášení nouzového stavu zrušena. Ceny vítězům budou předány individuálně v základní umělecké škole.


Úžasná díla, která žáci vytvořili v rekordním čase, jsou hodná obdivu a je možné je shlédnout do neděle 29. listopadu. Takže Ejhle, Ludmila.


Názor redaktorky

V muzeu je vždy něco úžasného k vidění a já tam chodím moc ráda. Práce dětí muzeum vystavuje často a já je často obdivuju, kochám se a jsem překvapená, co děti dokáží. Někdy víc než my dospělí. Ještě nejsou tak zatíženy světem či životem, takže jejich zobrazení jakéhokoliv tématu je vždy čisté, přímočaré a řemeslně velmi zdatné. Výstava určitě stojí za vidění. Tak až třeba půjdete na nákup či na trhy, určitě zaskočte a na chvíli se zastavte. Jen se kochejte tou krásou, která už je téměř uměním. Potěšíte nejen sebe, ale hlavně malé umělce, kteří tvořili s radostí a ceny by si zasloužili možná úplně všichni.

33 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page