top of page
  • Marta Dušková

Farmářské trhy a obchody s dětským zbožím otevřou od 12. dubna

Vláda v úterý 6. dubna schválila první rozvolnění od pondělí 12. dubna (zdroj ČTK).

Vyhlášený nouzový stav platí do neděle 11. dubna.

Maloobchod a služby

Obchody s dětským oblečením a obuví, papírnictví, čistírny, prádelny, zámečnictví či farmářské trhy se podle ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka budou moci znovu otevřít od 12. dubna. Dále budou moci fungovat prodejny pietního zboží, provozovny oprav zařízení pro domácnost nebo prodej náhradních dílů pro auta a stroje.


Zoologické a botanické zahrady

Zoologické a botanické zahrady by měly obnovit od 12. dubna provoz ve venkovních prostorách. Naplnit budou smět maximálně 20 procent kapacity.


Školství

Podle návrhu ministrů školství Roberta Plagy a zdravotnictví Jana Blatného by se od 12. dubna do škol měly vrátit děti z prvního stupně základních škol a předškoláci.

Na prvním stupni ZŠ bude rotační výuka, třída se budou střídat po týdnech.

Druhý stupeň základních škol se bude nadále vyučovat na dálku distanční formou. Školáci budou dvakrát týdně testováni antigenními testy.


Doplnění z tiskové zprávy www.vlada.cz

V neděli o půlnoci končí vyhlášený nouzový stav, ale některá mimořádný opatření byla schválena na základě pandemického zákona. Větších změn dozná opatření omezující maloobchod a služby. Noční zákaz prodeje se posouvá na 22. hodinu, a to platí i pro obsluhu ubytovaných hotelových hostů či pro prodej přes výdejové okénka.


Na trzích a v mobilních provozovnách trhovců se bude moci prodávat jen ovoce a zeleninu, květiny a jiné rostliny, jejich plody, osiva, semena, mléko a výrobky z mléka, maso a výrobky z masa včetně živých ryb, vejce, pekařské a cukrářské výrobky, med a výrobky z medu za přísných hygienických podmínek.

Podrobné informace ZDE.

39 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page