top of page
  • Marta Dušková

Festival Hořín Fest se i přes počáteční komplikace uskutečnil po páté

Pátý ročník festivalu Hořín Fest odstartoval poslední srpnovou sobotu 28. srpna a uskutečnil se v areálu Zooparku Zelčín.


Lidé přicházeli již od třetí hodiny postupně celé odpoledne i přes nepřízeň počasí s deštníky se záměrem pobavit se, poslechnout si hudbu a zpěv v podání například hudební skupiny Laura a její tygři a dalších hudebních vystoupení dle programu při sklence dobrého mělnického vína či si zatančit i v drobném dešti.



Návštěvníky neodradila ani vstupní kontrola s předložením dokladu o očkování či testování, případně provedení testu aktuálně přímo na místě, kde byly testy k dispozici.

"Jsme veřejnoprávní subjekt, takže jsme se nevyhnuli opatřením při vstupu na festival. Jednou jsou daná pravidla a my je musíme dodržet. Musím poděkovat návštěvníkům za pochopení, podmínky prostě takové jsou", vysvětluje starosta obce Hořín Jaroslav Vrba.

Z původního záměru uskutečnit akci opět na nádvoří zámku Hořín sešlo na poslední chvíli a nabízely se dvě alternativy: buď festival zrušit nebo hledat jiné vhodné místo.


"Jsme rádi, že po nutnosti změny místa konání se nám to povedlo a děkujeme majiteli areálu Zooparku Zelčín, že nám narychlo umožnil tady uspořádat náš tradiční a obnovený Hořín Fest. Samozřejmě jsme chtěli mít festival opět na zámku a do poslední chvíle jsme i v to doufali. Nakonec to nedopadlo a my jsme museli hledat jinou alternativu. Zrušit festival bylo až to poslední. Nechtěli jsme to udělat, kultura strádala už dlouhou dobu a já pořádání festivalu vnímám jako určitý zlomový okamžik po covidu. Navíc uhrazením honorářů pomůžeme kapelám, pomůžeme i cateringu. Pokud bych to měl takto nazvat, festival je jako vstání Fénixe z popela", dodává Jaroslav Vrba.


Důvodů změny místa konání festivalu je vícero, jak prozradil starosta Hořína, ale hlavním je, že se zámek prodává a je tedy v režimu prodeje.

"Umím pochopit, že teď jezdí o víkendech na zámek architekti a jiní odborníci a zkoumají stav nemovitosti, takže umístění festivalu na nádvoří zámku by bylo nevhodné", říká s pochopením starosta.

Zásadní ve finále byla jen otázka počasí, deštivé přeháňky v průběhu sobotního odpoledne. Obec Hořín se snažila zajistit i dopravu od zámku, byla připravena taxi doprava, která zájemce na domluvu dopraví do zooparku a vzhledem k rychlosti změny místa z prezentovaného zámku se obec částečně podílí i nákladech


I přes počáteční problémy se festival uskutečnil a nakonec festivalu přálo i sobotní počasí. Návštěvníci si po dlouhé době opět mohli užívat hudebních vystoupení. Zkrátka mohli se bavit.


Na závěr vzkaz od starosty obce Hořín Jaroslava Vrby:

Velké poděkování patří divákům, realizačnímu týmu, dramaturgii (Roman Novák), cateringu, majiteli areálu a hlavně kolegyním a kolegům z obce, kteří se na akci podíleli.

142 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page