top of page
  • Marta Dušková

Festival piva v Neratovicích a Terasa Blues společně

Situace s koronavirem neumožnila v loňském roce uspořádat oblíbené akce Festival piva Neratovice a Terasa Blues. Pevně ale doufáme, že se situace v následujících týdnech zlepší natolik, že se v létě budeme moci setkat u výborného piva a dobré muziky. Rozhodli jsme se spojit dvě oblíbené akce do jedné a uspořádat dohromady Festival piva společně s hudebním festivalem Terasa Blues. Pokud situace dovolí, potkáme se v sobotu 26. června v parku u městského kina, ve Smetanově ulici.



V plánu je účast zhruba patnácti minipivovarů s více než čtyřiceti druhy piv a vystoupení pěti kapel. Těšit se můžete na stálice předchozích ročníků Festivalu piva v Neratovicích, tedy pivovary Chříč, Moucha, Zichovec, Cobolis, Falkenštejn či Zrzavá Veverka, účast dalších minipivovarů je v jednání. Žijeme v turbulentním období a věci se rychle vyvíjejí, proto doporučujeme sledovat facebookový profil FPN. I letos bude součástí neratovického Festivalu piva volba nejchutnějšího piva a nejoblíbenějšího pivovaru, ukončená slosováním hlasovacích karet o hodnotné ceny. Pivo se bude čepovat do zálohovaných, opakovaně použitelných kelímků, jako v minulosti bude k dispozici pitná voda na jejich umytí. Ke zlatavému moku patří dobré jídlo, proto na festival dorazí foodtrack s širokou nabídkou chutných pokrmů, v jednání je i účast oblíbených neratovických burgerů.


Hudební festival Terasa Blues se alespoň pro letošek přesouvá do parku ve Smetanově ulici a bluesovo-rocková hudba doplní přehlídku minipivovarů. Na pódiu se vystřídá pět uskupení, hlavními hvězdami hudebního programu budou showman Ivan Hajniš se svou kapelou Primitives Group a Bluesband. Pivní festival pořádá spolek Festival piva Neratovice, hudební festival Terasa Blues organizuje Společenský dům Neratovice za podpory města Neratovice.




Upřímně, v době uzávěrky tohoto vydání neratovických Listů nejsme schopni odhadovat, jak se pandemie bude vyvíjet, a zda vláda umožní pořádání větších akcí. Navzdory nejasné situaci jsme se rozhodli pustit do příprav a věříme, že po roční odmlce budeme mít příležitost se potkat poslední červnovou sobotu v parku za kinem a vychutnat si to, co máme rádi. Nezapomeňte, v sobotu 26. června, v parku za kinem ve Smetanově ulici. Vstup je zcela zdarma.


Za organizátory Ondřej Hergesell a Rudolf Kinc


25 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page