top of page
  • Marta Dušková

Fotbalový zápas bude věnován Elišce

Mělnický fotbalový klub FK Pšovka Mělník pořádá charitativní fotbalový zápas pro Elišku Krejčíkovou, která trpí mutací genu TUB1A1.

Zápas nese název Charitativní zápas pro Elišku a fotbal FK Pšovka Mělník versus Real Top Praha se odehraje v sobotu 21. května od 13 hodin na hřišti FK Pšovka Mělník.

Vstupné 120 Kč bude slosovatelné.

„Ahoj! Jmenuji se Eliška, je mi šest let a jsem prý velký smíšek. I když jsem se narodila jako zdravé miminko, po prvním měsíci se vše změnilo. Může za to mutace genu (TUB1A1 v heterozygotní kombinaci – lisencefalie typu 3). Je to vzácné a bohužel zatím neléčitelné onemocnění. Neumím zatím sama sedět ani chodit. Neumím se sama najíst ani napít a asi nikdy nebudu mluvit. Neumím účelně používat ruce ani nohy. Neumím vyjádřit co chci a nikdo mi příliš nerozumí. Žiju si ve svém světě, moje tělo mě neposlouchá a budu celý život odkázána na celodenní péči mých rodičů.

Ale mám pocity a potřeby stejně jako ostatní, umím se smát a hrát si. Mám ráda světla, hudbu, zvířata a společnost. Mám ráda svou rodinu a mamka s taťkou mají moc rádi mě a rozhodli se to nevzdat a bojovat, abych měla spokojený a šťastný život.

Bohužel ten boj nezvládneme sami, a tak mamka s taťkou začali shánět penízky na moje rehabilitace, pomůcky, léky a vše ostatní co potřebuji. Díky Vám všem, co jste nám pomohli a pomáháte. Již se nám podařilo ujít velký kus cesty, ale ještě delší cesta nás čeká. Proto, abychom to vše zvládli, potřebujeme Vaši pomoc“.

19 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page