top of page
  • Obrázek autorakanalemmelnik

Fotograf Tomáš Lorenz dokončuje svůj projekt sportovního kalendáře i přes covidovou situaci

V Mělníku se rodí nový kalendář pro rok 2022. Po Bezpečném Mělníku, který byl určen na rok 2020, jde o další projekt fotografa Tomáše Lorenze. Tentokrát se ovšem ve velkoformátovém kalendáři najdou místní sportovní kluby. Dech beroucí snímky, akční fotografie, to je především to, co spojuje práci mělnického fotografa. I když jeho poslední projekt hatil až doposud nouzový stav, nehodlá se vzdát a chce ho dokončit za každou cenu.

Fotografie ze zákulisí focení kalendáře: Martin Moták

Tomáš Lorenz má kolem sebe skvělé lidi a pevně věří, že se mu kalendář na příští rok podaří dokončit. Podle jeho vlastních slov je teprve v polovině a na samotné focení mu zbývají už jen tři měsíce. „Koronavirus nám háže klacky pod nohy. Rozhodl jsem se nafotit do kalendáře třináct mělnických sportů. Několik fotek už je hotových. Původní plán byl, že to bude kalendář pro rok 2022 a že i tomu uděláme vernisáž a výstavu, ale vůbec si netroufám odhadovat, jak to nakonec dopadne. Rozhodně se ale tohoto nápadu nehodlám vzdát, mám k sobě skvělý tým lidí a věřím, že to nakonec všechno dobře dopadne,“ tvrdí mělnický fotograf s tím, že svou práci dokončí.

Fotografie ze zákulisí focení kalendáře: Martin Moták

A kde vůbec vznikl ten prvotní nápad, že se do tak náročného projektu pustí? „Potřebuji pořád nějaký nový impulz. Mám rád focení v přirozeném prostředí, ne nic umělého. Nejraději mám akční záběry, což je někdy doopravdy velmi náročné. Když se konečně vhodný snímek podaří zachytit, práce nekončí. Spousty hodin pak ještě trávím s postprodukcí, tedy úpravou kompozice a expozice snímků, kolorováním fotky a retuší, aby vypadala tak jak jsem si ji vysnil,“ dodává Tomáš Lorenz.

Fotografie ze zákulisí focení kalendáře: Martin Moták

Barbora Walterová Benešová


61 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page