top of page
  • Marta Dušková

Galerie Naproti opět po roce hostí výstavu děl nominovaných na Českou cenu za architekturu

Česká cena za architekturu 2022 je soutěžní přehlídka nejlepších realizací postavených na území České republiky v období za posledních 5 let, kterou vyhlašuje Česká komora architektů. Soutěž letos vstoupila do svého 7. ročníku.

Výstava nominovaných děl je opět po roce instalována v galerii Naproti v prostorách Městské knihovny Mělník na náměstí Karla IV. Jedná se o výsledky práce architektů, kteří svá díla navrhli a dohlíželi na realizaci. Patří mezi ně stavby jakéhokoliv rozsahu, jejich nejmenší části a detaily či vybavení.


Mezinárodní porota 7. ročníku vybrala z přihlášených 201 děl 29 realizací, které jsou k vidění právě na výstavě v galerii. Všechny nominace je možné si prohlédnout i na odkaze Česká cena za architekturu 2022 (ceskacenazaarchitekturu.cz).

Vítězná díla vybraná porotou budou vyhlášena na galavečeru ve Fóru Karlín v Praze 8. listopadu. Nominovaným dílům jsou udělovány ceny za Výjimečný počin, cena partnerů České ceny za architekturu 2022, titul finalista České ceny za architekturu 2022 a hlavní cena České ceny za architekturu 2022.


Expozici nominovaných děl Česká cena za architekturu 2022 je možné shlédnout v galerii Naproti do 29. listopadu.


22 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page