top of page
  • Marta Dušková

Hasiči zaujali ukázkou záchrany člověka i akrobatickými prvky ve vzduchu

Sobotní náves v Hoříně patřila akci s názvem Hořín – 20 let poté, a jak už sám název napovídá, byla událost připomínkou povodní v roce 2002.

Návštěvníci si mohli odpoledne prohlédnout ukázku hasičské techniky, připomenout si smutné vzpomínky na rok 2002 i 2013 prostřednictvím expozice povodňových fotografií, které bylo možné shlédnout na panelech na návsi. Ve stanu byla instalována obrazovka, kde běželo ve smyčce video z povodní.


Pravděpodobně nejatraktivnějším zážitkem pro diváky byla ukázka činnosti lezeckého družstva HZS, která nutila obracet oči k nebi, kam byla do výšky vytažena hasičská plošina.

Lezecké družstvo HZS předvedlo lezení, šplhání, slaňování, které bylo proloženo efektními akrobatickými prvky. Většina ukázky se odehrávala ve vzduchu na hasičské plošině, která byla vytažena do výšky nad náves. Z hasičské plošiny se hasiči v patřičné výstroji slaňují, přehodí si výstroj a šplhají nahoru. Opět slaňují a předvádí základní akrobatické prvky. V poslední fází předvádějí záchranu člověka v ohrožení a k výstroji si přidají záchranný vak. Vyšplhají na plošinu, kde už čeká osoba na záchranu. Jeden z hasičů si přiváže osobu k sobě a slaňují spolu. Záchrana člověka v ohrožení se povedla.

Celá sobota byla poctou hasičům, jejíchž role při povodních byla nezastupitelná. A je nezastupitelná samozřejmě nejen při povodních.


Sobotu plnou zážitků zakončila taneční zábava na hřišti. Součástí akce 20 let poté byla i nedělní prohlídka hořínských komor.


35 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page