top of page
  • Marta Dušková

Heslo eRoušky je Chráním sebe, chráním tebe!

Přibližně před měsícem byla představena druhá verze aplikace eRouška, která pracuje na jiném principu a více chrání soukromí uživatelů. Nezná osobní údaje ani polohu uživatele.


Umožňuje včas a anonymně upozornit na rizikové setkání s nakaženým a pomocí aplikace je možné zastavit nevědomé šíření COVID-19. Aplikace eRouška 2.0 je připravena ke stažení pro Android i iOS. Nová verze je k dispozici v obchodech s aplikacemi pro obě platformy a ke stažení zdarma je na www.erouska.cz.

Citace z www.dotekomanie.cz, zde je rovněž možnost stažení aplikace zdarma:

Když jste nakaženého potkali

Když s eRouškou potkáte dalšího uživatele, u kterého se později prokáže onemocnění Covid-19, tak vám aplikace zobrazí anonymní upozornění na možné riziko nákazy koronavirem a doporučí vám další postup. Třeba jste jen delší dobu seděli u vedlejšího stolu v restauraci, ale vůbec se neznáte. Bez eRoušky by vás nebylo možné varovat.


Když se nakazíte vy

Pokud u vás test prokáže nákazu Covid-19, hygienik vám po telefonátu zašle v SMS unikátní kód, kterým umožníte odeslání svých anonymních identifikátorů (klíčů) do eRoušek ostatních uživatelů. V každé z nich algoritmus vyhodnotí, jestli vaše vzájemné setkání bylo rizikové. Pokud ano, zobrazí se jim varovná notifikace. Díky tomu je možné na riziko upozornit uživatele, které osobně neznáte, jen jste s nimi třeba jeli autobusem. A ti tak mohou chránit svou rodinu a okolí.

6 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page