top of page
  • Marta Dušková

Humanitární sbírka ošacení se uskuteční v obřadní síni mšenské radnice

Město Mšeno spolu s Diakonií Broumov vyhlásilo tradiční humanitární sbírku ošacení. Sbírka se uskuteční od pondělí 12. dubna do středy 14. dubna v obřadní síni v provozní době Městského úřadu Mšeno.


Provozní doba je v pondělí a ve středu od 7 do 11.30 hodin a od 12 do 17 hodin. V úterý je otevřeno od 7 do 11.30 hodin a od 12 do 15. hodin.


Do sbírky je možné přispět letním a zimním oblečením pro muže, ženy i děti, lůžkovinami, domácími potřebami, obuví apod. Podrobný seznam je v přiloženém letáku. Do sbírky nelze dávat věci znečištěné, poškozené nebo velmi opotřebované. Věci do sbírky je nutné zabalit do igelitových pytlů nebo papírových krabic.


Diakonie Broumov, sociální družstvo poskytuje přes 28 let pomoc lidem v sociální nouzi. Do činností družstva patří nejen sbírková činnost, ale zahrnuje i středisko sociální pomoci a bydlení pro potřebné.


Diakonie Broumov www.diakoniebroumov.org:

„Pouze s Vaší trvalou pomocí jsme schopni zajistit materiální pomoc všem, kteří ji potřebují. Nadále budeme pomáhat potřebným lidem formou materiální pomoci, bydlením pro potřebné a nabídkou pracovních příležitostí pro osoby znevýhodněné na trhu práce.


Celá oblast sběru použitého šatstva a dalších drobných věcí z domácností současně výrazně ovlivňuje životní prostředí jako prevence vzniku odpadů. Veškerý sběr textilního materiálu, včetně sběru z kontejnerů, dokáže Diakonie Broumov přetřídit, využít nebo zpracovat. Vybudovala vlastní třídírnu a dále i vlastní provoz na zpracování textilu již nevhodného k nošení či nějak poškozeného na čistící plachetky. Z materiálu, který by jinak skončil na skládkách, smysluplně využije cca 70 %“.

10 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page