top of page
  • Marta Dušková

Internet pod mikroskopem – Kraje pro bezpečný internet

Středočeský kraj představuje na svých webových stránkách projekt Kraje pro bezpečný internet s názvem Internet pod mikroskopem.

Prostřednictvím seriálu deseti videospotů se veřejnost seznámí s nejnovějšími rizikovými jevy v oblasti kyberbezpečnosti. Cílem projektu je zvýšit informovanost o rizicích internetu a možnostech prevence a pomoci.


Videospoty jsou volně dostupné na www.kpbi.cz a na KPBI - Kraje pro bezpečný internet - YouTube. Věnují se tématu 5G sítí a jejich rizik, další téma je například chytrá domácnost, hlasoví asistenti, falešná recenze na internetu a další. Společně s videospoty byla vydána i brožura, která popisuje jednotlivá témata a možnosti prevence v rámci kyberbezpečnosti.

Projekt Kraje pro bezpečný internet je realizován po záštitou Asociace krajů ČR. V rámci projektu jsou kromě e-learningových kurzů pro žáky a studenty připraveny také lekce pro učitele, rodiče, veřejnost, sociální pracovníky a policisty. I videospoty míří na různorodé cílové skupiny – rodiče, teenagery, seniory i širokou veřejnost.



11 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page