top of page
  • Obrázek autorakanalemmelnik

Jaká je situace v Centru seniorů Mělník

V Centru seniorů Mělník je zákaz návštěv do odvolání, výjimkou jsou senioři, kteří se nacházejí v paliativním stádiu péče. Kontakt je možný prostřednictvím videohovoru, bližší informace poskytnou sociální pracovnice:

Domov Penzion – K. Vozábová 605 231 957

Domov Ludmila – S. Kyselová 605 231 905

Domov Vážka – M. Kučabová 734 442 733


Předávání balíčků pro seniory je možné v pondělí od 12.30 do 17 hodin a v úterý od 8.00 do 12.00 hodin. Balíčky budou ošetřeny dezinfekcí a uloženy v izolaci asi dva dny, z tohoto důvodu je vhodný obsah balíčků pouze trvanlivé potravy. Balíčky v igelitové tašce je nutné označit jménem seniora, pro kterého je určen.


Převzetí balíčků je třeba dohodnout s pracovníkem na telefonním čísle Domov Penzion 733 188 888 a Domov Ludmila a Domov Vážka 315 630 040.

O současné situaci v Centru seniorů Mělník informuje ředitelka Drahomíra Pavlíková:

„Centrum seniorů Mělník má 165 stálých zaměstnanců. Z nich je v současné době pozitivních na koronavirus 20 pracovníků, 9 v domovech a 11 v terénní pečovatelské službě, většinou s lehkým nebo středním průběhem nemoci. Na test čeká dalších 8 pracovníků.


Práce neschopné z části nahrazuje 10 brigádníků a 2 dobrovolníci. Péče o klienty je v současné době zajištěna. I nadále vedení CSM hledá a přijímá náhradní pracovníky, kteří budou zaměstnáni na dohodu o provedení práce a budou dočasně nahrazovat pečující personál.


Máme hlášenu 1. klientku pozitivní na koronavirus, která je umístěna nyní ve zdravotnickém zařízení. Klientka byla imobilní a žije na jednolůžkovém pokoji. Všechna hygienicko-epidemiologická opatření jsou průběžně realizována. MPSV avizuje plošné testování ve všech sociálních zařízeních, poté vyhodnotíme reálný stav nákazy v organizaci. Máme připravenu variantu péče o klienty pozitivní na COVID – 19“.


PhDr. Drahomíra Pavlíková, v.r.

ředitelka CSM

31 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page