top of page
  • Marta Dušková

Jak pokračuje příběh hasiče a záchranáře Radka Anderleho z Mělníka

V loňském roce vyšel na Kanál eM článek Charitativní večer pro vyznamenaného hasiče, který potřebuje pomoc (kanalem.com) o Radkovi Anderlemu z Mělníka, který je jeden ze tří hasičů v zemi, která obdržel medaili Za Hrdinství.

V loňském roce měl vážnou nehodu, při níž zemřela jeho manželka a sám přišel o nohu. Do nedávna pomáhal ostatním a teď potřebuje pomoc sám. Radek by rád pokračoval ve svém poslání hasiče a záchranáře a k tomu mu má dopomoci bionická protéza s kolenním kloubem. Nadační fond REGI Base rozjel vloni sbírku na koupi protézy, aby se mohl Radek vrátit ke svému původnímu životu.


Povedlo se již vybrat neuvěřitelných 1,2 milionu korun, ale stále ještě chybí 600 tisíc korun na koupi bionického kloubu. Přispět je možné na účet 7025394001/2010.

A jak pokračuje příběh hasiče a záchranáře Radka Anderleho zraněného po vážné dopravní nehodě?


Informace zveřejnil Nadační fond REGI Base na svém facebookovém profilu REGI Base | Facebook:

„Během rehabilitace v Kladrubech, kde Radek absolvoval náročná cvičení, aby mohl dostat nejmodernější, tzv. bionickou protézu, jsme navštívili společnost Ottobock, předního světového výrobce protéz. Právě zde jsme mohli vyzkoušet nejmodernější bionickou protézu Genium X3, tedy bionický kolenní kloub.


Senzorová technologie v kolenním kloubu Genium X3 umožňuje intuitivní ovládání stojné a švihové fáze, téměř přirozený pohyb při chůzi pozpátku, do schodů, ze schodů, při změnách rychlosti chůze, délky kroku. Tyto vlastnosti přinášejí uživatelům větší bezpečnost a vyšší komfort.


Protéza dolní končetiny vybavená kolenním kloubem Genium X3 je mimořádně robustní, odolná a vyznačuje se jedinečnou funkčností. Fyzicky náročná povolání, aktivní rodinný život, sportovní aktivity, dovolená u moře, situace, ve kterých přijde uživatel do styku s vodou, prachem, pískem, nečistotami nebo špínou – to jsou ty pravé podmínky pro Genium X3.


Děkujeme všem, kteří Radkovi na protézu přispěli. Vybrat se podařilo neuvěřitelných 1,2 milionu korun. Stále však zhruba 600 tisíc korun na koupi tohoto bionického kloubu chybí“.


Kdo může přispět, pomůže splnit přání vyznamenanému hasiči, který si přeje opět pomáhat nám všem.

225 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page