top of page
  • Marta Dušková

Jak pokračují práce na proměně kláštera na Pšovce v domov pro seniory?

Klášter obutých augustiniánů v Mělníku na Pšovce byl chátrající chráněnou kulturní památkou, která se mění v projekt nového domova pro seniory v gesci společnosti SENLIFE. Bližší informace o proměně kláštera jsou v magazínu v lednovém článku ZDE.


V současné době pokračují práce na opravě střechy, fasád, rekonstrukci interiérů. Započaly i práce na budoucím parkovišti a jižní zahradě.

Jarní letecké snímky dokumentují práci z nadhledu. Letecké snímky kláštera a snímky obnovy zahrad z archivu www.senlife.cz jsou v prezentovány v galerii u článku.



V březnu začíná obnova zahrad. Započala obnova Jižní zahrady, která je umístěna přímo v čele hlavní budovy. Bagrem byly odstraněny nerovnosti a nejrůznější zavážky. Po navezení nové hlíny začíná sázení nových stromů, které už naznačují budoucí alej a síť chodníků.


Zahrada nebude jen okrasná, ale i funkční a relaxační. V plánu jsou vyvýšené záhony komunitního charakteru a také několik zvířátek.

Otevření domu seniorů se plánuje na srpen 2021. A již dnes je možné se objednat na prohlídku vzorových pokojů.

Všechny informace jsou na webových stránkách společnosti Senlife www.senlife.cz.


„Pro náš domov jsme hledali místo, kde se propojí tradice s moderním životem a narazili jsme na nádhernou historickou budovu v samém srdci města Mělník, zhruba třicet minut jízdy autem od Prahy. Dějiny této budovy sahají až do 13. století. Z dobových kronik je dohledatelné, že budova sloužila jako klášter řádu Augustiniánů. V 17. století, po zrušení řádu, objekt ve veřejné dražbě zakoupila kněžna Marie Ludmila z Lobkowitz. Její potomci pak klášter upravili a zřídili v něm svou správní budovu. V roce 1948 pak stát budovu zkonfiskoval a umístil do ní učňovskou školu spolu s internátem. Po revoluci byl pak objekt vrácen původním majitelům, rodině Lobkowiczů, od kterých jsme budovu a přilehlé okolí v roce 2019 zakoupili. Momentálně budoucí domov pro seniory rekonstruujeme tak, aby odpovídal nejmodernějším trendům v pečovatelství.


Propojujeme tak historii s moderním přístupem v péči o seniory a komfortem hotelu. Po dokončení kompletní rekonstrukce objektu Vám nabídneme 51 jedno a dvojlůžkových pokojů a 9 pokojů zvýšené péče pro klienty upoutané na lůžko. V projektu si již nyní můžete svůj pokoj rezervovat. Klientům v naší rezidenci s nepřetržitým provozem poskytneme ubytování, stravování, zdravotní a pobytovou péči, sociální podporu, aktivizační činnosti, rehabilitace a nepřeberné množství volnočasových a zábavních činností“.


765 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page