top of page
  • Marta Dušková

Jak se stát na jeden den archeologem či hledačem pokladů

HistoryPark Ledčice je zcela zvláštní místo. Zábavný park, kde je možné zažít historii na živo, vyzkoušet si práci archeologa, odkrývat nálezy v terénu či zpracovávat archeologické nálezy, vyrobit si pravěké nástroje či nádoby z keramické hlíny nebo hledat poklad s detektorem kovů a další zážitky.

HistoryPark v Ledčících nabízí chytrou zábavu pro děti pod vedením zkušených archeologů i nadšených lektorů, které se za jeden den mohou zážitkovou formou dozvědět víc o historii člověka.


Děti si mohou vyzkoušet mletí zrní kamenem a drcení na mouku, uvidí, jak vykřesat oheň z pazourku, venku na ně čeká bludiště a pravěká obydlí. Nebo se mohou jen tak zabavit a protáhnout na prolézačkách či nakrmit roztomilé kozičky.

O děti se stará tým zkušených lektorů a rodiče si mohou odpočinout u dobré kávy a kochat se výhledem na horu Říp či České středohoří. Děti budou stále na očích a rodiče je mohou sledovat při činnostech zpovzdálí, případně se kdykoliv zapojit do hry.


HistoryPark založila parta zkušených archeologů s mnohaletou praxí a jejich cílem je v areálu postupně vybudovat pravěké a středověké osady. Již nyní není park jen zábavný, ale především vzdělávací a děti park milují a mohou si i svoje výrobky z keramiky či umletou mouku přinést domů na památku.


53 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page