top of page
  • Marta Dušková

Jak ušetřit za elektřinu aneb pár drobných rad

Středočeský kraj začal zveřejňovat na svém facebookovém profilu Středočeský kraj - oficiální stránka | Facebook seriál drobných rad na téma Jak ušetřit za elektřinu.

Hejtmanka Petra Pecková říká k seriálu:

„Nekoukej do tý ledničky, není to televize. Zavři tu ventilačku, netopíme Pánu Bohu do oken. Zhasínej ty světla. Nejste Rothschildovy děti!

Určitě podobnými výkřiky jako já obšťastňujete své děti i Vy. A my jsme je slyšeli od našich rodičů nebo prarodičů. Jenže… teď se to šetření energiemi vyplatí mnohem víc. A vlastně mi došlo, že těch malých opatření, která nesníží komfort našeho bydlení, ale sníží o stokoruny a možná i tisícovky naše platby, je hodně. Rady teď padají ze všech stran, nikdo se v tom nevyzná. A tak jsme pro nás všechny udělali souhrn, takový seriál malých tipů a triků, které se dají udělat bez větší námahy nebo omezování. Jedna malá rada na každý den. Nazvali jsme to VÍTE, ŽE… Někdy to určitě víte, někdy Vás to třeba překvapí a inspiruje, jako mě. Jednotlivé rady budeme číslovat, abyste lépe na našich sítích dohledali, jestli Vám nějaký díl neunikl. Každý den Vám na našich profilech jednu radu přineseme.

Netřeba zlostných a nenávistných komentářů. Vláda jistě udělá celou řadu velkých opatření na úrovni Evropy a našeho státu. Tohle jsou drobnosti, kterými můžeme pomoci sami sobě. Kdo nechce, přejděte to. A nerozsévejte mezi ostatní, kteří to ocení, negativní emoce. Děkuji Vám za to. Ani my, ani odborníci, nevíme vše. Když Vás napadne nějaký trik, o který byste se chtěli podělit, určitě nám jen napište na ptejtese@kr-s.cz.

Rádi jej zveřejníme. Budeme se na ně těšit“.

Rady, které už vyšly v rámci seriálu Víte, že, jsou zveřejněny pod článkem. Další díly je možné sledovat na facebooku kraje viz odkaz výše. Třetí radu poslal emailem fanoušek facebooku Středočeského kraje.


Podrobné informace o tom, jak snížit spotřebu v domácnosti, jsou zveřejněny na webu Šetřím.cz (setrim.cz):

Ten největší rozdíl dělají drobné každodenní detaily, které můžete změnit hned teď.



66 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page