top of page
  • Marta Dušková

Jaká je situace v očkování ve Středočeském kraji?

Sdílíme informaci z facebookového profilu Středočeského kraje na téma očkování.


„Už pár dní jsme nepsali o situaci v očkování. Z naší covidové linky víme, že vás trápí dlouhé čekání na termín prvního očkování. Můžete nám věřit, že úzkost o zdraví vás samotných či vašich blízkých sdílíme, a kdybychom mohli vyčarovat větší příděly vakcín, udělali bychom to.

Bohužel, situace je taková, že tento týden dorazilo pouze 17.550 dávek vakcíny od firmy Pfizer a 10.000 dávek vakcíny od firmy Moderna, které byly rozděleny do všech očkovacích míst. Pokud vás zajímá, jak konkrétně, mrkněte na náš očkovací web ZDE.

Ještě máme slíbeno 1200 dávek AstraZeneca, které poputují přímo do ordinací praktických lékařů.

Co to praxi znamená?

1) Že naprostá většina Moderny a Pfizeru je určena pro doočkování druhých dávek, takže čekání na PIN 2 se prodlužuje, stejně tak jako "fronty" čekajících na první dávku.

2) Že příděly vakcíny pro praktiky jsou opravdu malé, takže i když váš praktický lékař očkovat chce, nemá čím.

Věříme, že až příště dojde řeč na očkování, budeme mít lepší zprávy, očkování se znovu a rychleji rozběhne a tato situace pomine. Mezitím nezbývá, než podporovat imunitu všemi prostředky, kterými to jen jde, ať už pobytem na zdravém vzduchu (už i v rámci okresu), či konzumací zázvoru, citronu či kurkumy. Zůstaňte zdraví!“


Zdroj: Středočeský kraj 24. března 2021


78 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page