top of page
  • Marta Dušková

Jednání o demolici stavby přezdívané Amerika, Teherán či Hold pokračují

Budově VVS na náměstí Karla IV. v Mělníku se přezdívá Amerika, Teherán či Hold a původně to bylo výchovně vzdělávací středisko, tomu odpovídá i zkratka VVS a o demolici této budovy a s tím související revitalizaci náměstí Karla IV. se již jedná několik let.

Město Mělník na www.melnik.cz v posledních dnech uvedlo, že jednání ke zdemolování VVS stále probíhají. "Řešení demolice VVS na náměstí Karla IV. neusnulo, ale jednání jsou velmi složitá a zdlouhavá. Po devadesátém roce došlo totiž k zásadní chybě, kdy byla z nepochopitelných důvodů prodána část objektu do soukromého vlastnictví. Postupnými převody a prodeji se dostala do držení zahraniční společnosti. Jedná se o část budovy, kde nyní sídlí banka Moneta, která je v prostorech ovšem pouze v nájmu. Zbourání objektu při zachování této odprodané části by bylo technicky velmi náročné a znamenalo by i velkou finanční zátěž. Proto se snažíme tomuto předejít, i když jsou jednání s majiteli velmi složitá. V poslední době se ale spěje k určitému kompromisu. Pokud k dohodě s vlastníkem dojde a zastupitelstvo města příslušný postup schválí, ihned budou zahájeny přípravy vlastní demolice".


Soutěž návrhů na revitalizaci náměstí Karla IV. již byla vyhlášena v roce 2015. Ze září roku 2017 je přístupná studie Náměstí Karla IV. a prostor po demolici VVS, Mělník, kterou si lze prohlédnout ZDE.

792 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page