top of page
  • Marta Dušková

Kampaň Suchej únor 2022 již odstartovala

Česká kampaň Suchej únor vstoupila letos do svého desátého ročníku. Kampaň dříve pořádala Liga otevřených mužů a v loňském roce převzala štafetu a odpovědnost za kampaň nově vzniklá nezisková organizace se stejným názvem Suchej únor.

Zájemci se mohou zapojit a registrovat se REGISTRACE – SUCHEJ ÚNOR 2022 #suchadesitka | Darujme.cz a zvládnout měsíc bez kapky alkoholu.



„Řada lidí v ČR to má celkem na háku. Pití je náš národní sport a dlouhodobě patříme mezi TOP 5 zemí na světě ve spotřebě alkoholu. Statistika? 1 000 000 lidí se u nás pohybuje za hranicí rizikového pití.

Pijeme prostě přes míru. Proto jsme v roce 2013 přišli s kampaní Suchej únor, která je výzvou všem, kteří chtějí, nebo POTŘEBUJÍ otestovat svoji (ne)závislost na alkoholu, udělat něco pro svoje zdraví a duševní pohodu. Sucháč zároveň často není o nás samotných, ale my sami se často stáváme vzorem a inspirací těm, kteří Sucháč reálně potřebují“.


V souvislosti s kampaní byla vydána kniha Suchej únor, která obsahuje užitečné informace, lidské příběhy, tematické rozhovory s českými osobnostmi, sportovci, odborníky, psychology a terapeuty. Sex, sport, práce, výchova dětí, zdraví, léčba, umění a 110 ilustrací pomůže zábavně zvládnout měsíc střízlivosti.


Podrobné informace ke kampani na www.suchejunor.cz.

4 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page