top of page
  • Marta Dušková

Když se kostelem rozezní Chrapot…

Ve státní svátek v Den vzniku samostatného československého státu připravilo Regionální muzeum Mělník Den středočeského kraje. Celý den ve čtvrtek 28. října bylo možné navštívit muzeum za symbolické vstupné za 1 Kč.

Pestrý program nabízel nejen prohlídky stálých expozic a výstav, kde bylo možné navštívit expozici regionální historie, přírody a českého vinařství, expozici historických kočárků, houpadel a medvědů a rovněž výstavu hraček Hrajeme si 120 let s jezdícím vláčkem, ale i spoustu zajímavých akcí připravených právě pro tento den.


Regionální muzeum připravilo interaktivní program k právě probíhající výstavě Jedu v jedu a výstavou prováděla bába z mokřin a přírodovědkyně Marcela Holubová. Děti se mohly po celý den zúčastnit veselé soutěže v expozici historických kočárků a houpadel s názvem Popletená expozice.


Odpoledne mohli zájemci navštívit kavárna s malou přednáškou o archeologii s názvem Vše pro archeologii – platí to i dnes v podání Lucie Hylmarové, která byla součástí instalované výstavy Vše o archeologii věnované výročí úmrtí významných osobností české archeologie a antropologie Václava Krolmuse, Josefa Ladislava Píče a Jindřicha Matiegky.


Na závěr Dne středočeského kraje se rozezněl kostelem Čtrnácti svatých pomocníků koncert mělnického pěveckého sboru Chrapot, který tento slavnostní den důstojně uzavřel. Během hodinového koncertu se střídaly různé žánry, které má sbor v repertoáru a návštěvníci mohli slyšet spirituály, gospely, swing i jazz, zazněly písně Osvobozeného divadla. Vystoupení pěveckého sboru bylo krásným zážitkem, který návštěvníci ocenili potleskem.


146 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page