top of page
  • Marta Dušková

Klavírní koncert na zámku zahájí jubilejní 50. sezónu

Klavírní koncert na zámku Nelahozeves se uskuteční v pondělí 9. května v 19.30 hodin. Rytířský sál zámku Nelahozeves se rozezní zahajovacím koncertem jubilejní 50. sezóny v podání amerického klavíristy Kenny Broberga. Koncert se koná v rámci festivalu Americké jaro.

Jednotné vstupné je 150 Kč a vstupenky budou v prodeji před koncertem na místě a je možné je také objednat týden před koncertem na telefonu 725 837 912 či emailu hronkovai@seznam.cz.


Kenny Broberg je vítěz ceny American Pianist Award za rok 2021 a držitel stipendia Christel DeHaan Classical Fellowship. V minulosti získal stříbrnou medaili na Mezinárodní klavírní soutěži Vana Cliburna v roce 2017 a bronzovou medaili na Mezinárodní soutěži Petra Iljiče Čajkovského v roce 2019. Jen hrstka klavíristů Brobergovy generace se dočkala takového ohlasu a obdivu jako on a jeho sláva se rychle šíří po celém světě. Jeho koncertní vystoupení vynikají intenzitou, invencí a důsledností a na Americkém jaru interpret uvede skladby Medtnerovy a Barberovy.

5 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page